Metos levert al bijna 100 jaar Finse professionele keukens. Wij zijn marktleider in de Scandinavische landen, de Baltische landen en de Benelux-landen en behoren tot de ALI-groep. Metos heeft ongeveer 750 mensen in dienst in tien verschillende landen.

 

Kwaliteit en milieu

Het milieu is ons gemeenschappelijke probleem

Kwaliteit en milieu

Hoogwaardige en milieuvriendelijke operaties zijn gebaseerd op naadloze samenwerking in de hele productketen, van ontwerp tot de volledige levenscyclus van een keuken of individueel apparaat. Metos is het eerste grote bedrijf dat ISO 9001-kwaliteit en ISO 14001-milieucertificering heeft ontvangen voor zijn verkoop- en serviceactiviteiten op het gebied van professionele keukens.

Het milieu is ons gemeenschappelijke probleem

Metos zet zich in om verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu en ontwikkelt voortdurend nieuwe, milieuvriendelijkere oplossingen. Om verbeteringen te realiseren werken we samen met klanten, leveranciers en partnerbedrijven. Investeringen in apparatuur worden gedaan voor meerdere jaren gebruik, dus de oplossingen die in het keukenontwerp worden gemaakt, zullen een impact op lange termijn hebben.

Naast het ISO 14001 milieucertificaat zorgen we ervoor dat al het recyclebare materiaal wordt teruggewonnen. We hebben ons aangesloten bij het plan van aanpak van het Energie-efficiëntieakkoord en hebben de efficiëntie van ons eigen energieverbruik op onze locaties aanzienlijk verbeterd.

Levenscyclus denken

De fabricage en verkoop van vaatwassers en het transport ervan veroorzaakten slechts ongeveer één procent van de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus van de machines. Al het andere komt voort uit gebruik. We hebben consequent geïnvesteerd in technologie die het mogelijk heeft gemaakt om het verbruik van energie, water en wasmiddel drastisch te verminderen. Deze oplossingen zijn vandaag voor u beschikbaar voor alle toepassingen, van de kleinste onderbouwmachines tot de grootste wasmachines van het vliegtype. We verzamelen voortdurend gedetailleerde informatie over het energie- en waterverbruik in de keuken. Met de onderzoeksdata die we produceren, helpen we professionele keukens om te slagen.

Klantgerichtheid

We ontwikkelen onze producten en diensten in samenwerking met onze klanten. We bestuderen de eisen en behoeften van onze klanten grondig om de juiste basisinformatie te garanderen. We verzamelen actief feedback van klanten en gebruiken deze in onze activiteiten.

Kennis

We leiden ons personeel actief op om hun begrip van de activiteiten van de eindgebruiker en de zakelijke omgeving, alsook van professionele keukenprocessen en producttechnologieën te verbeteren. We ontwikkelen actief nieuwe oplossingen die het concurrentievermogen van onze klanten verbeteren. We ontwikkelen actief onze eigen processen om onze oplossingen kosteneffectiever en winstgevender te kunnen aanbieden.

Continuïteit

Wij bieden onze klanten efficiënte en betrouwbare concepten gedurende de hele levenscyclus van de keuken. Wij bieden onze klanten oplossingen die bruto economisch voordelig zijn gedurende hun gehele levenscyclus. We creëren en onderhouden langdurige klantrelaties en verbeteren continu het imago van Metos als voorkeurspartner.