Metos levert al bijna 100 jaar Finse professionele keukens. Wij zijn marktleider in de Scandinavische landen, de Baltische landen en de Benelux-landen en behoren tot de ALI-groep. Metos heeft ongeveer 750 mensen in dienst in tien verschillende landen.

 

Ontwerpservice

Metos design service ontwerpt voor onze klanten alle soorten professionele keukens en keukenrenovaties met hun keukenapparatuur en werkprocessen.

Goed gepland is het halve werk

Metos design service bereidt functionele professionele keukenoplossingen voor voor zowel renovatie als nieuwbouw. Onze klanten hebben altijd toegang tot methoden die zijn gebaseerd op de nieuwste apparatuurtechnologie. Ons succesvolle ontwerp is gebaseerd op een sterke kennis van zowel de technische details als de kerncompetenties van onze eindklant – praktisch koken.

Onze ontwerpdienst plant en produceert jaarlijks ongeveer 1.300 keukentekeningen – als referentie bijv. restaurantketens, personeelsrestaurants, verfijnde restaurants, transportstations, winkels, kleuterschool, scholen, ziekenhuizen en productiekeukens. Metos brengt als lokale expert de beste oplossing. Een internationaal perspectief kan ook worden benut via onze verkoopafdelingen in Scandinavië, de Baltische staten en de Benelux.

Functionele keuken gedurende de hele levenscyclus

Een professionele keuken zal zijn gebruikers meerdere jaren van dienst zijn. De winstgevendheid van een investering wordt zelden bepaald door de prijs van individuele apparatuur. De economische entiteit is gebaseerd op het competente, inzichtelijke en efficiënte gebruik van apparatuurtechnologie bij het plannen van de werking van een professionele keuken. Op deze manier kunnen de bedrijfskosten van de apparatuur, die in werkelijkheid vaak de winstgevendheid van de overname bepalen, worden geminimaliseerd. Een functioneel en efficiënt geheel is dus meer dan de som der delen.

De ontwerpservice van Metos kan worden geïntegreerd in een complete keukendienst die de werking van de keuken gedurende zijn hele levenscyclus garandeert. Ons eigen onderhoud en opleiding staan elke dag tot uw beschikking. Bij Metos zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering van onze plannen – ook in de praktijk.

De keuken leeft zoals nodig is

De geplande entiteit moet ook kunnen anticiperen op de toekomst: de klant, de gebruiker, de prijs van elektriciteit en water, voedseltrends en nog veel meer. Ook in een bestaande keuken moet het mogelijk zijn om nieuwe oplossingen toe te passen. In de ontwerpservice van Metos wordt de weg gevonden, welke oplossing komt eraan en hoe hij al in de ontwerpfase kan anticiperen.

Het ontwerp is gebaseerd op praktische knowhow

Bij het ontwerpen van iets nieuws is het vaak ook goed om de functionaliteit van het apparaat of de methode zelf te zien en te ervaren. Onze klanten kunnen ervan overtuigd zijn dat de ideeën in de praktijk werken in de testkeukens van Metos Center, waar ze de functionaliteit van apparatuur en werkprocessen kunnen testen, nieuwe recepten kunnen aanscherpen of de bedrijfskosten van apparatuur in termen van water- en elektriciteitsverbruik kunnen bestuderen. De beste plannen komen tot stand in nauwe samenhang met de praktijk – een goed begrip van waarvoor het plan is gemaakt en hoe de toekomstige keuken daadwerkelijk zal werken.

Metos apparatuur symbolen

Metos-symbolen zijn een goede hulp voor ontwerpers die een keuken ontwerpen met AutoCAD of Revit. U vindt de symbolen op onze productpagina’s. De symbolen zijn voorzien van technische gegevens als attributen. Aansluitpunten worden ook weergegeven in de symbolen. Om de symbolen te downloaden, moet u zich registreren.

Meer informatie

Installatietekeningen

Metos keukenplanners maken snel en efficiënt complete CAD-tekeningen van zowel individuele producten als keukenprojecten, inclusief informatie over afmetingen, water-, afvoer- en elektrische aansluitingen. Op speciaal verzoek kunnen we ook 3D-tekeningen leveren om specifieke oplossingen te illustreren.

Kitchen Intelligence

Neem contact op

Verkoop
078 050 100
Naverkoop
078 050 101
E-mail
metos.belgium@metos.be